PELGRIMSKERK HAAMSTEDE

Gereformeerde kerk
in de Westhoek van Schouwen-Duiveland


welkom

Pelgrimskerk

Commissies en
Werkgroepen


Agenda en Diversen

Adressen en Contact


waar vind ik ...... ?

 
 


TAIZEVIERING, IETS VOOR JOU, IETS VOOR U?

De Oecumenische Werkgroep Samen Vieren is ook voor 2019 weer verantwoordelijk voor een aantal diensten, verspreid over het hele jaar.  Zo verzorgt de werkgroep o.a. de Eenheidszondag, de Stille Week , de Vredesweek en een drietal Taizévieringen.
Hoewel de Taizédiensten al jaren plaats vinden (volgens mij is Ds. Lingen hiermee begonnen) in de Westhoek valt ons op dat velen niet weten wat een dergelijke viering inhoudt.

Frčre Roger startte in 1940 in het Bourgondische dorpje Taizé een oecumenische gemeenschap met als doel zoveel mogelijk (jonge) mensen van over de hele wereld bijeen te krijgen om te zingen, om te bidden en in gesprek te gaan met elkaar om zo tot de BRON te komen.
Duizenden bezoeken elk jaar deze gemeenschap. Naar Taizé komen betekent uitgenodigd worden om te zoeken naar verbondenheid met God door gemeenschappelijk gebed, door het zingen en …….door stilte.

 

Zo komen tot persoonlijke bezinning kan helpen  even een stap terug te nemen van je dagelijks leven, zó even op verhaal  te komen in alle rust om je heen.Kenmerkend zijn de liederen die vele malen achter elkaar worden gezongen. Kort , met een eenvoudige bijbelse tekst en gemakkelijk mee te zingen. Overigens in het Liedboek staan ook diverse liederen vermeld.
Deze bijzondere vorm van geloofsbeleving heeft zich verspreid over de hele wereld en heeft ook de Westhoek bereikt.
Drie maal per jaar houden wij een viering waar het accent valt op jezelf overgeven, in gesprek te gaan met jezelf ( de stiltemomenten) en met God.
Wat wil je delen met Hem en wat heeft Hij jou te zeggen?
Waar vind je een open oor voor je zorgen, je verdriet, maar ook je dankbaarheid?

U merkt wel: het is niet een gewone zondagse avonddienst, maar een viering waarin het licht een grote rol speelt. Ook u kan een kaarsje aansteken!

U bent van harte welkom op:
17 februari 2019 in de kerk van Scharendijke
23 juni 2019 in de R.K.kerk te Haamstede
10 november 2019 in de kerk van Renesse

Alle vieringen beginnen om 19.30 uur.

Na de diensten is er gelegenheid tot koffie/theedrinken en elkaar te ontmoeten.

Wim Hack


Wilt u meezingen in de Taizé-zanggroep?   klik hier