PELGRIMSKERK HAAMSTEDE

Gereformeerde kerk
in de Westhoek van Schouwen-Duiveland


welkom

Pelgrimskerk

Commissies en
Werkgroepen


Agenda en Diversen

Adressen en Contact


waar vind ik ...... ?

 
 

GESCHIEDENIS en IDENTITEIT

De Gereformeerde kerk van Haamstede is een streekgemeente met ruim 500 leden, die de hele kop van Westerschouwen omvat. De leden komen uit o.a. de kernen Haamstede, Burgh, Renesse, Noordwelle, Serooskerke, Kerkwerve en Zierikzee.
De ontstaansgeschiedenis begint ongeveer in 1850.
Het kerkgebouw heeft aanvankelijk in het centrum van Haamstede gestaan. Vanwege de instroom van nieuwe leden werd er in 1963 een nieuwe en functionele kerkruimte gebouwd met ruime parkeermogelijkheden.

Sinds maart 2015 heeft onze kerk een nieuwe naam: Pelgrimskerk  lees hierover meer

De gemeente kan als 'levendig' gekenmerkt worden. Er zijn kindernevendiensten, er is Tienerkerk om de twee weken, jeugdwerk, kringenwerk en bovendien wordt aan diverse kerkdiensten meegewerkt door een gospelkoor of de Taizé-zanggroep.

Het Bijbelse appèl van de gastvrijheid staat hoog in het vaandel. Iedereen is dus van harte welkom.
De gemeente kent een tweede ledenbestand van ongeveer 150 adressen van 'vaste gasten'. Ook zij worden op de hoogte gehouden van het gemeentelijk wel en wee via het kerkblad "Kerk en Gezin", meer info.
Wanneer u vaste gast wilt worden van onze kerk, dan kunt u dat worden door uw naam in ons gastenboek te schrijven of een e-mail te sturen. Klik hier .

Behalve voor de zon, die naar wij hopen hier veelvuldig zal schijnen, nodigen wij u uit rond de licht- en warmtebron van het evangelie van Jezus Christus.
Elke kerkdienst wil daarvan getuigen.
Wij hopen dat u met het genieten van de schone lucht ook op adem zult komen door deel te nemen aan onze zomeractiviteiten.
Sommige daarvan organiseren wij met andere kerken in het samenwerkingsverband WINDKRACHT 8.
Klik hier voor meer informatie.