PELGRIMSKERK HAAMSTEDE

Gereformeerde kerk
in de Westhoek van Schouwen-Duiveland


Welkom

Pelgrimskerk

Commissies en
Werkgroepen


Agenda en Diversen

Adressen en Contact


waar vind ik ...... ?

 
 

Esther, een Perzisch sprookje

Een voorstelling door: Kees Posthumus & Henk van Glabbeek

Op donderdag 14 juni spelen verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek hun voorstelling ‘Esther, een Perzisch sprookje’ in de Pelgrimskerk, Platboslaan 1 in Haamstede. De voorstelling is een initiatief van de gezamenlijke kerken in de Westhoek. De voorstelling begint om 20.00 uur.

Het verhaal van Esther is een meeslepend verhaal over macht en misbruik van macht, geweld en verzet, twijfel en moed. Het Bijbelboek Esther is het enige boek in de Bijbel waarin de naam van God niet wordt genoemd. Het verhaal speelt in het oude Perzië en kent tal van Perzische elementen, zoals uitbundige feesten en feestelijke maaltijden. In een schoonheidswedstrijd wordt Esther gekozen tot nieuwe koningin van Perzië. Wat de koning dan nog niet weet: Esther is Joods. Kort daarna dreigt haar volk te worden uitgeroeid door Haman, de hoogste ambtenaar van het land. Esther komt in actie om dat te verhinderen. Zij slaagt in haar opzet. De dreiging wordt afgewend. Tot op vandaag herdenken Joden deze goede afloop met een vrolijk feest: Poerim.

In de voorstelling ‘Esther, een Perzisch sprookje’ presenteren verhalenverteller Kees Posthumus en muzikant Henk van Glabbeek een actuele en muzikale versie van een oud oosters verhaal. Een belangrijke rol is weggelegd voor de muziek. Van Glabbeek bespeelt verschillende Perzische instrumenten, zoals de tar, de setar en de daf. De regie is in handen van Heleen Hennink.

De toegang bedraagt € 7,50, inclusief koffie of thee.