PELGRIMSKERK HAAMSTEDE

Gereformeerde kerk
in de Westhoek van Schouwen-Duiveland


welkom

Pelgrimskerk

Commissies en
Werkgroepen


Agenda en Diversen

Adressen en Contact


waar vind ik ...... ?

 
 

Bericht van het Bootcamp                    Volg ons op Facebook

                                                   Haamstede, 12-03-2018

Bootcamp BosniŽ nieuws

2018 is nog maar net begonnen en de bootcampers zijn alweer vol op bezig om 2018 tot een succes te maken. Afgelopen maanden stonden in het teken van de kerstfair en de oliebollen actie. Ruim 3000 euro werden er verdiend en in de pot gestopt. We danken de organisatie van de kerstfair en U niet in de laatste plaats voor uw indirecte bijdrage. Ruim 800 oliebollen werden er in de keuken van het GORS in Zierikzee gebakken en door de bootcampers weggebracht naar diverse gemeenteleden.

Komende maanden staan in het teken van bijv. een Bosnische maaltijd. Door onze contactpersonen in BosniŽ, Goga en Elmir,  en met behulp van alle bootcampers wordt er een Bosnisch buffet samengesteld. Tevens zal die avond middels een presentatie teruggekeken worden naar onze projecten in 2017 en al een klein beetje in de richting van de nieuwe projecten. Bij het verschijnen van dit kerkblad is deze avond reeds een feit en hopen we terug te zien op een geslaagde avond.

Voor het komende seizoen hebben we besloten om met twee busjes en daarin 18 personen in de eerste week van juli te vertrekken. Inmiddels hebben 11 jongeren zich aangemeld voor de reis en 4 ouderen zich bereid getoond de reis te gaan maken. Dus er is nog plaats voor meerdere personen.

 

 

 

 

 

Op dit moment zijn er nog twee projecten die onze aandacht hebben.

In december is er nog 2000 euro besteed aan een huis in wording in de omgeving van Konjic waar een gezin met 5 kleine kinderen in mensonterende  omstandigheden overleven in een huisje waar 3 gezinnen samenwonen. Dit gezin met een gehandicapte vader aan het hoofd wordt door de dorpsgemeenschap geholpen aan een nieuw te bouwen woning. De bootcampers dragen met de genoemde 2000 euro bij aan het aanleggen van de elektriciteit en de waterleiding. Dit werk vergt een gespecialiseerde aanpak. Inmiddels is dit werk klaar en is de bouw vanwege het koude weer stilgelegd. Dit huis zal in het komende jaar een van onze doelen worden.

Tevens is er een jonge man bezig om een lascursus te volgen. Bootcamp heeft 500 euro ter beschikking gesteld voor de aanschaf van een lasapparaat en andere benodigdheden. op deze manier  kunnen we een jong gezin helpen een nieuw bestaan op te bouwen en wij kunnen een beroep doen op zijn lasvaardigheden. En niet onbelangrijk, we hebben er weer nieuwe vrienden bij.

Bootcamp gaat in 2018 beginnen aan zijn zesde jaar waarin zij mensen in BosniŽ helpen om een beter bestaan op te bouwen. Een mooi (jeugd) diaconaal project waarin jong en oud omzien naar die ander. Ondersteund door de diaconie en door U.
Namens alle Bootcampers danken wij U daarvoor!!

Namens alle bootcampers, Nathan, Rens, Josephine, Koen, Lize, Brain, Erwin, Emma, Eva, Annemarie, Jesse, Jelle, Mirjam, Erik, Rachel, Peter en Dirk (jong en oud die meegaan naar Bosnie)

Wilt u ons financieel steunen dan graag op bankrekening: NL 49 RABO 0357 8007 45 van Diaconie Geref. Kerk Haamstede o.v.v. Bootcamp

U kunt ons volgen op Facebook

Een hartelijke groet van ons allen,

foto Bootcamp