PELGRIMSKERK HAAMSTEDE

Gereformeerde kerk
in de Westhoek van Schouwen-Duiveland


welkom

Pelgrimskerk

Commissies en
Werkgroepen


Agenda en Diversen

Adressen en Contact


waar vind ik ...... ?

 
 

Bericht van het Bootcamp                    Volg ons op Facebook

Bootcamp News!         >>> 22 februari Bosnische maaltijd & info avond <<<

                                                   Haamstede, 25-05- 2017

De reis krijgt meer en meer gestalte. We hebben de knoop door gehakt en besloten om de jongeren uit Middelburg gelijk met de jongeren uit Haamstede en omstreken, op sleeptouw te nemen richting BosniŽ. Dit betekend dat we dit jaar met 3 busjes gaan met in totaal zoín 27 man/vrouw! We vertrekken vrijdagavond 14 juli om 23.30 uur en komen maandag 24 juli weer thuis. In Middelburg waren er 3 gegadigden, een te smalle basis voor een zelfstandige projectweek. Zelf hadden we nog 3 jongeren die niet mee konden, we hadden al 2 busjes vol! Na overleg ook met de mensen in BosniŽ hebben we gekozen om samen te gaan in een grote groep. Dat geeft Middelburg een goede start en de mogelijkheid om ervaring op te doen met het project. Een hele uitdaging voor de leiding. We hadden ons al voor genomen om de planning en evaluatie van de projecten in de werkweek anders aan te pakken.
Nu we met zoín grote groep zijn is dat noodzakelijk om goed op te zetten. We moeten onze tijd goed gebruiken en efficiŽnt te werk gaan. U hoort volgende keer of dat gelukt is! De jongeren zijn volop bezig met het bedenken van sponsoractiviteiten. Er komt sowieso een carwash, wilt u uw auto vanbinnen schoon laten maken, let op de aanstaande aankondiging. Ze zijn ook op onze pinkster rommelmarkt present, en helpen vooraf met het sorteren van de rommelmarktspullen. Als u wilt kunt u geschminkt worden op de rommelmarkt.
 
We schreven vorige keer over een schoonmaak project, het opschonen van een perceel. Daar waren de jongeren met veel enthousiasme aan begonnen, tot we geattendeerd werden door een oplettende buurman dat we tijdens het broedseizoen bezig waren. En wel met een activiteit die wettelijke gezien wordt als verstorend voor flora en fauna. En dat we eigenlijk in overtreding waren van de nieuwe natuurwet! Dit project hebben dus maar opgeschort, in het najaar pakken we dit weer op, dan ten behoeve van de reis in 2018. Soms zit het mee, soms zit het tegen! Heeft u zelf nog een leuk idee voor een actie of heeft u nog een klus waarmee u ons project wilt steunen, schroom niet om met een van de stuurgroep leden contact op te nemen.
In de volgende kerk en (ge)zin hoort u meer van de projecten.
Onze verspieders zijn net aangekomen in BosniŽ. U zult het niet geloven, maar toen ze aan kwamen in het gebied waar we verblijven, lag daar een dik pak sneeuw! Aan de kust in KroatiŽ was het 20 įC, in Konjic was alles wit. Komende tijd gaan ze op zoek naar een aantal kleine en grote projecten die we met de jongeren kunnen gaan doen.

De stuurgroep,
Dirk van Harten, Erwin van Wijk,
Mirjam van Wijk, Rachel van der Neut,
Peter van der Wal,
Erik en Liesbeth Landman

Wilt u ons financieel steunen dan graag op bankrekening: NL 49 RABO 0357 8007 45 van Diaconie Geref. Kerk Haamstede o.v.v. Bootcamp

U kunt ons volgen op Facebook

Een hartelijke groet van ons allen,

Andres Jonker, Ann Braber, Maaike van der Weide, Debora van der Weel, Sem Oosse, Richard Coehoorn,
Arne Spee, Rens Spee, Lize Landman, Marijn Stouten, Eva Landman, Nathan van der Neut, Koen van Helsland,
Niels
van der Wekken, Emma van der Neut, Annemarie de Waard, Pien Roelofs, Nienke van Driel,
Josephine
Scholte- de Jong
, Erik, Liesbeth, Erwin, Mirjam, Peter, Rachel en Dirk 
 

Bootcamp BosniŽ 
Dirk van Harten

Even voorstellen:
????

foto Bootcamp